Мюзик Айдъл 2 откри новия Азис

Фолкдивата Преслава беше гост
1 апр 2008 19:15,
52
Мюзик Айдъл 2 откри новия Азис
Томата спечели сърцата на публиката снощи. Снимка: Булфото

Ако някой каже, че поп-фолк се пее лесно, много ще сгреши. В това се убедиха вчера зрителите на bTV, които гледаха втория концерт на Мюзик Айдъл 2.

И проблемът на финалистите в музикалното шоу изобщо не беше във вокалната сложност на парчетата, а в неудоволствието им да пеят поп-фолк. И така им личеше, че на повечето не им се получи интерпретацията на стила.

Всеки от дванайсетте участници трябваше да пее пред Преслава, която изглеждаше адски добре след операция за намаляване на бюста си.

Най-доброто изпълнение за вечерта безапелационно беше това на рокера Тома, който трябваше да представи парчето на Азис „Обичам те“. Той не пърхаше с изкуствени мигли, но беше подчертал очите си в типичен рок стил.

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не ми харесва как пее, прекалено много парадира с "метал"-изацията си. Ковачев заради това го харесва, не заради гласовите му възможности.
50
0
 
0
 
! Отговори
eli преди 16 години
Тома показва свойте възможности на час по лъжичка. Той е като нешлифован диамант. Предаването не се върти около него, както към някои айдъли....Всичко което показва е истинско и ненатрапчиво.....но той тежи...много тежи .....Успех! България трябва да подкрепи истинското....Тома...Успех!
49
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
егати чобанина
48
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ebaxti kolko si tap nee istina
47
0
 
0
 
! Отговори
chesten no ne mn преди 16 години
i chesno kazano vuobshte ne mi zavisite shtoto i az si imam mnenie ama nqma da vi go suobshta ,vijdam che ne vi e nujno dulgo nvreme da vi vurtqt na kol , na shish na sap na chep chi d VI DODI AKULA CHI POPFOLKA NINAI E MUZIKA.mcTANAS BATE
46
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Още от време оно ги мразя- .
45
0
 
0
 
! Отговори
лиляна преди 16 години
reni, в какви филми си се вкарала не е истина. И стига с този Слави. Ако било така или онака. Слави и кукубенда са силни в чалгата, но вечесе изчерпаха и омръзнаха на повечето зрители.
44
0
 
0
 
! Отговори
reni преди 16 години
Изпълнението на Тома наистина ми хареса. Той е различен и го доказа..Но за съжаление концерта като цяло си беше един хаос от музика и глас. И се чудя този оркестър какво правеше там - помагаше или пречеше? Въпреки, че не симпатизирам на Слави трябва да си призная, че неговия Кукубенд не би допуснал това, което се случи във въпросната вечер.А относно чалгата - не виждам защо пък толкова трябва да им харесва на Айдълите тази така наречена музика. И ако вземем поне еда фолк певица и я накараме да пее на живо, сигурно голям смях ще падне, само забележете какви текстове имат песните им. И не зная дали само на мен ми се стори, но като че ли напоследък този стил в музиката всекидневно губи почитатели и някои музикални корифеи в БГ настоятелно се опитват да ни убедят колко велика музика е това и как ние трябва да и се възхишаваме и да се прекланяме пред такива велики имена като Емилия, Преслава, Ивана. Защото в основата на всичко се крие комерсиалната цел да се продават албумите на тези певици, които все повече хващат паяжина по рафтовете на музикалните магазини.И това което се случи на Мюзик айдъл съвсем не беше антиреклама, а си беше чиста кампания "Запазете попфолка". С недоволството на кандидатите да пеят, с убеждаването, че тази музика е много трудна за изпълнение/видите ли /и накрая с преиграването и нацупената муцунка на Преслава, че уж не дооценявали Попфолка и неговата стойност. Всичко си беше толкова нагласено, че просто няма накъде...
43
0
 
0
 
! Отговори
tyntito преди 16 години
be6e neveroqten
42
0
 
0
 
! Отговори
Име: преди 16 години
сайт на инвестор бг тенденциозно пише за идола и пренебрегва пей с мен - странно. чаках чаках да видя нещо различно, но не - упорити сте...
41
0
 
0
 
! Отговори
харабийко преди 16 години
Само да зърна мазния перхидролен турски ***- Азъс и ми се повдига.
40
0
 
0
 
! Отговори
Day преди 16 години
Всъщност този, който се опитваше да припява (всъщност задачата му бе не да се опитва, а да го прави, ама...) беше Дани Милев, който е представител на поп музиката в България (не поп-фолка) и той се поизложи, а самият оркестър си свиреше, каквато му бе и задачата :)
39
0
 
0
 
! Отговори
gergana преди 16 години
abe hora 6o se karate vseki ima pravo da slusha tova koeto iska vsi4ki sme izgradeni li4nosti i nikoi ne moje te parva da promenq drugiq tova 4e az primerno slusham tehno ne mi dava pravo da kritikuvam drug koito slusha 4alga az sam dlajna da ovaja negovoto mnenie no tova e moe mnenie i neka badem 4estni i si go kajem o4i v o4i 'Aidalite na tozi koncert se izlojiha super mnogo s mnogo malki izklu4eniq
38
0
 
0
 
! Отговори
жена преди 16 години
Ами, Вяра, като чуя *** и турски маанета не се заслушвам особено в текста на песента и точно това за мен е чалга. Не музиката на Горан Брегович и Есма Реджепова или на Панайот Панайотов например. Бих искала правилно да ме разбереш, не те обиждам, че харесваш тази музика, просто за мен това е неприемливо и не го слушам. И знам, че нито ти ще ме убедиш да харесвам чалгата, нито аз ще те убедя в противното да не я харесваш! Приятна вечер!
37
0
 
0
 
! Отговори
вяра преди 16 години
Предния ми коментар е до 33- жена грешка
36
0
 
0
 
! Отговори
вяра преди 16 години
Аз попитах какво е чалга според вас, защото в песента на Азис, която изпя Тома не намирам чалга!А вие говорите против чалгата!И искам да разбара какво според вас е чалга?Дали само като чуеш, че изпълнителя е Азис или еди кой си, си правиш извода за песента, защото ако е така грешите!Азис има и чалга песни, но има и стойностни и смислени парчета, но не само той, а и други негови колеги от този жанр са така.И пак ще кажа, че аз под чалга разбирам пошъл текст, което липсва в песента на Азис, която изпя Тома.Поздрави!
35
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 16 години
Много яко изпълнение. Все още не ми е омръзнало да гледам изпълнението на Тома. Най-после песен на Азис да ми хареса.
34
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Не им се пее поп фолк защото повечето от така наречените "кандидати" в същност са бройлери - професионалисти от Музикалната академия. Не знам в друга държава музикално училище организирано да използва шоу за лансиране на учениците си. Това е най голямата простотия в това предаване.
33
0
 
0
 
! Отговори
жена преди 16 години
Знаеш ли, Вяра, простичко казано на мен чалгата не ми харесва и още от малка, кагато чалгаджийте слушаха сръбски турбо - фолк, аз имах чувството, че тези хора са много духовно бедни. Винаги такава е била представата ми за хора, слушащи чалга, че са много прости. Може и да греша, но като видя някой със зализан бретон в колата си да е надул Глория или Ивана, не мога да си представя друго освен *** човек. Всеки има право да слуша каквато музика му харесва, но аз лично такова възприятие имам за тази музика, още повече, че певиците ми изглеждат супер кичозно и като гратеска, като жени, които нямат капка мозък. това е личното ми мнение!
32
0
 
0
 
! Отговори
нона преди 16 години
а какъв беше този оркестър - някакви ресторантски аматьори, вдигащи много шум и трясък, дори се опитваха да припяват - пълна трагедия!